Conservarea
Consultanta
Cel mai probabil, asteptarea, celor care au timp sa citeasca acest text, face ca trebuie sa incep cu cuvantul stereotip "suntem o echipa".
Da, intr-adevar, suntem o echipa, formata din profesionisti si oameni pasionati de natura, de diferite specializari in domeniul stiintelor naturale si nu numai (doctori in stiinte si experti in botanica, zoologie, geografie, geologie, ingineri silvici, ingineri constructori si arhitecti), de o inalta tinuta profesionala si etica.

Suntem o echipa

© WildCarpathianGarden
A aduna si forma o echipa buna este un lucru foarte dificil si greu. A forma o echipa foarte buna in domeniu, este un lucru extraordinar.
Impreuna cu colegii mei, specialisti si experti, acoperim toate domeniile de cercetare ale diversitatii biologice: flora si vegetatia (inventarierea si cartarea habitatelor naturale, asociatii vegetale, preluare de relevee floristice), fauna (entomologie, herpetologie, ornitologie, chiropterologie, alte mamifere, fauna acvatica). Pentru ca majoritatea specialistilor nostri au lucrat si inca mai lucreaza in cadrul administratiilor care gestioneaza zone si arii protejate, cunoastem si stim foarte bine cu ce probleme ne confruntam, ce responsabilitati sunt de preluat si ce rezultate sunt asteptate.
Venim in intampinarea celor care doresc prezentarea starii reale in teren, celor care nu mai accepta omniprezentul "copy-paste" in lucrari, analize, rapoarte, evaluari. Un lucru pe care noi, ca echipa, nu il acceptam cu desavarsire, este ceea ce in jargonul popular de specialitate se numeste "burtologie".
Din nefericire, noul val de diferite studii ale biodiversitatii, a adus o contributie reala si descurajatoare a propagarii acestui fenomen.

Pentru cei care nu doresc sa inteleaga, vom veni, din urma, sa incercam sa reparam greseala facuta de cineva (intamplatoare din lipsa de profesionalism si stiinta sau intentionata) pentru care biodiversitatea suna ca si bunastare baneasca, ca ceva din care neaparat trebuie sa iasa un castig material.
Natura si biodivesitatea nu merita si nu suporta o astfel de abordare.

Anii de experienta, excelenta si pasiunea cu care efectuam munca noastra, ne-au permis sa iesim in evidenta si sa impartim cu voi priceperea, inaltul profesionalism si dedicatia in domeniul pe care toti il cunoastem ca si NATURA.


Bine ati venit in GRADINA SALBATICA A CARPATILOR!