Natura2000
Galerie

Pajisti si fanete
Ecosisteme Naturale din vestul Romaniei
Tufarisuri
Paduri
Saraturi
Ecosisteme acvatice
Stancarii
Specii rare de plante
Orhidee salbatice
Turbarii
Daca doriti mai multe informatii despre fotografii din aceste galerii si din acest site (cand si unde a fost fotografiat, ce fel de habitat este conform retelei Natura 2000, care este rezoluta maxima a originalului, etc.) Va rog sa imi scrieti. 
©   WildCarpathianGarden
Fitocenoza - Ecosistem. Termenul de ecosistem (oikos gr.=casa, gospodarie, systematos gr.=sistem), in acceptiunea lui Tansley (1935), desemneaza o conexiune functionala, in special trofica, a vietii si mediului, conexiune care actioneaza ca un factor unificator al biotopului si biocenozei. In acelasi sens este definit si de catre Botnariuc (1985): acea unitate organizatorica elementara a ecosferei, capabila sa asigure in mod de sine statator fluxul de energie, precum si reciclarea permanenta a substantelor (Cristea, 2004).
Habitatul (lat. habitat=locuieste) reprezinta o suprafata locuita, in mod natural, de o populatie sau de o specie de plante sau animale. Habitatul in care coexista mai multe specii de plante sau animale se numeste biotop.
Fotografiile prezentate in galeriile de mai jos au fost realizate in ecosistemele naturale din partea de vest al Romaniei.